dinsdag 26 november 2013

Pompen

 "Een plotselinge hartstilstand is minder acuut dan gedacht!" Het nieuws van vandaag. Zoals gewoonlijk niks nieuws. Een hartstilstand kondigt zich vaak van te voren aan.... Tja, punt is, dat de betrokkene, dat achteraf vaak niet meer kan bevestigen. En mocht je dat geluk wel hebben, zoals ikke, dan ben je dus naar de huisarts geweest, omdat je wel erg kortademig was en dan concludeert die meneer, dat mijn longen ontstoken zijn. Wat schiet je daar dus mee op?

 Moet nu iedereen met een beknotte ademhaling of een pijnlijke ribbenkast linea recta intensive care of tenminste cardiologie??

 Dit is weer zo'n buitensporige "zou kunnen", "mogelijkwijs", "heeft zoveel-% kans dat" verhaal. Hoelang gaat het nog duren, voordat we allemaal vanaf de geboorte aangesloten zitten op een centraal analyse- en diagnose centrum?? Piept 's morgens op je smartphone de mededeling of je je die dag met spoed wilt melden op die of die poli of een ander ziekteplek. Kan makkelijk netjes verdeeld worden over afdelingen en ziekenhuizen, zodat iedereen overal wat te doen heeft zonder zich een bult te werken. Je computergestuurde auto is al van afstand voorgeprogrammeerd, de wekelijkse boodschappen en het fitness-schema zijn aangepast en je credits voor de volgende maand gekort.

 Door de agrumentatie van het algemene welzijn en de fasegewijze invoering zal nauwelijks niemand bezwaar maken, totdat het te laat is en "investeringen niet zomaar vernietigd kunnen worden". Verzuip mij maar voor die tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten