vrijdag 29 november 2013

Pharmaca

 Wat kunnen mensen toch moeilijk doen, cq stom zijn, de werkelijkheid een surrealistische draai geven, zich voor karretjes laten spannen. Vooral het karretje van de pharmaceutische industrie is een ongekend succesnummer. Waar anderen nog een soort wortel moeten inzetten om het trekken tot een verleiding te verheffen, bedenkt de gemiddelde mens op pillen- poeiergebied die wortel zelf wel. Het geloof aan de behoefte is zo sterk, dat men al in de rij staat om te trekken voordat de industrie een karretje heeft voorgereden.

 Medicijnen zijn geneesmiddelen en die middelen genezen ziektes bij patiënten. Veel van de middelen die de kankerlijder tegenwoordig toegediend krijgt, hebben geen elk ander doel dan het rekken van het leven. Er wordt niks verholpen of opgelost. In het beste geval maakte het het ziek-zijn dragelijker. Kortom die middelen houden een ziek(t)e instand ipv deze te (ver)helpen.

 Wat is dan het probleem voor de fondsen die geneesmiddelen (moeten) vergoeden? Ik snap het niet. Deze middelen genezen niet, zijn dus geen geneesmiddelen .... ergo, geen vergoeding. Probleem opgelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten