zaterdag 30 november 2013

Impressie

 Lache ..... Moest vanavond, rondblikkend door mijn dagelijkse leefomgeving ineens denken wat mensen ervan zouden maken, als ze me hier levenloos hebben aangetroffen. De dood is met regelmaat mijn gedachtenmetgezel, maar meestal toont hij geen gevoel voor humor. En je kunt er een hoop op afdingen, maar het idee, goed doordacht, is best komisch.

 Een keuken met een volgestapeld aanrecht, kruiwagen met hout binnen, gereedschap links en rechts, was in manden en een begin van de papierbende, die op de tafel in de naastgelegen kamer de hoogte van bijna 50 cm bereikt. Een computertafel waar het platte beeldscherm met moeite boven de papierbende uitsteekt. De huiskamer als hondenhok, gang als bergruimte, slaapkamer kaler dan een slaapzak bij het niet aanwezig kampvuur en een badkamer vol kleren. Schoon, vuil, gestapeld of in de wasmand .....

 Niemand, werkelijk niemand zal dit op de juiste wijze weten te duiden. Iedereen zal, belemmert door 'hoe het hoort', de verkeerde conclusies trekken.

 Ik ga me nu niet verontschuldigen. Absoluut niet. Dit is mijn leven op deze plek. Mogelijk gemaakt door wat is gebeurd, aanwezig is en mijns eigen. Volgens mij heb ik al eens laten vallen, dat ik voor mezelf eigenlijk overal schijt aan heb. En dat is dus echt zo. Chaos, rommel, rotzooi, vuil .... bijna alles kan. Bij viezigheid ligt de grens. Dan gaat de bezem door de tent en ben ik er weer voor maanden vanaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten