vrijdag 22 november 2013

Bucătărie

 De kleuren, kastdeurtjes, handvatten, dekbladen, kranen en vooral de inbouwapparatuur komen me de neus uit. Je kunt er inmiddels een aardige vierwieler voor kopen. Wat een wereld, als je niet voor een samengeraapte, maar voor een consistent vormgegeven keuken wilt gaan. Mocht wel eens, dacht ik. De eerste keer in mijn leven. En direct laatste keer, want ik mag hopen, dat het zooitje enige decennia meegaat. Dat is het prijskaart me wel verschuldigd.

 Geeneens Poggepohl met Gaggenau, maar ook geen Ariston of Franke. Gewoon simpele dingen als Bosch, Siemens en hier en daar Miele in een staketsel van spaanplaat met een camouflerende buitenkant ....Dat je daar zoveel korting op kunt geven snap ik wel.

 Maar dan ben je er niet. Lang leve Europa, maar niet heus. Ieder land heeft zo zijn eigen versies van de apparatuur. Andere codes, andere specs, meer of minder luxe, etc. Maakt niet uit, dat het hetzelfde merk is. En dan denk je, dan haal je het toch bijv. uit Frankrijk vandaan, maar zo werkt het dus niet. Denkt men... Denk dat men hier moet omdenken. Weet haast zeker, dat ze dat gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten