zondag 24 november 2013

Digilozen

 Opruimmogelijkheden blijven legio. Weinig is tot op de bodem uitgediept. Werk en afwisseling blijven gegarandeerd. Eén van de laatste terreinen, waar ik tot op heden met een boog omheen gelopen ben, is de digitale kant van het oude bestaan. Aan websites werken was leuk, aan websites werken loonde meer dan de nachtelijke uren, die het kostte. Langzaam opgebouwd door de eerste jaren heen, werd ook daar 2006 de noodzaak onder de zorgvuldige opbouw weggeslagen. Net als ter plekke dendert die dreun eigenlijk nog steeds door, kets en komt terug. Verschil met daken, muren en bomen is, dat de digitale wereld niet doorzakt, instort of omvalt. Eigenlijk hou ik wel erg van die digitale wereld.

 Neemt niet weg, dat de opzet van jaren geleden, toen gestrand en sindsdien geen nieuwe inhoud gekregen, toe is aan opruimen, afstrepen, wegwezen. Elf websites met idee en bedoeling. Het merendeel kan terug op de markt qua domeinnaam. Zaten een paar leuke, en een paar gevoelsmatige waardevolle exemplaren bij. Nooit goed in afscheid nemen geweest. Ook digitaal niet, blijkt.

 Masvieux.com wordt hopelijk ooit verkocht, Un-des-plus-beaux-sites-de-france.fr is volgen mij wel geld waard, enkele godinFrankrijk-versies kunnen gewoon weg. Bij een of twee aarzel ik, een paar nieuwe heb ik op het oog en dan blijft het zooitje steken op 4 of 5 websites. Zonder nieuwe commerciële aspiraties lijkt me dat meer dan mooi genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten