zondag 12 juni 2022

Stommigheid

 Pillen. Ik weet er niet alles maar wel veel van en mn dan van de manier waarop ze verpakt zijn. De ene keer 28 stuks in een doosje, de andere keer 30. Dan weer alles op één strip of verdeeld over 2, 3 of 4 strips. Bij dagelijks gebruik van meerdere van die verschillen is het ff goed nadenken hoe je een systeem weet te verzinnen dat controleerbaar is of je niks vergeten bent. Daar zijn allerlei zg handige doosjes voor verzonnen, maar dat levert alleen extra werk op.
 
 Mijn vergeetmoment is de avond. Zeker nu het tussen de lakens kruipen kan variëren van 19 tot 00 uur. Maar ook daar is 's morgens maar een snelle blik nodig om te zien of ik geslikt heb wat er te slikken was. Echt mis gaat het op lulligere manieren. Zo was deze week een hele strip zoek van een soort dat z'n maandquotum verdeeld over twee strips. Dan sta je ff stom te kijken. 

 Het was ochtend maar na de honden, dus geen veslapenheid die de schuld kon krijgen. Het halve aanrecht omgeploegd, maar niks. Enige mogelijkheid was dat de tweede strip met doos en al in het vuilnis is beland. Het was een maandwisseling en dan ruk ik meerdere verpakkingen open en gooi de meeste daarvan weg. Laat nou deze week de ophaaldienst onze recycle-container geweigerd hebben, vanwege  papier en karton wat ze willen dat je apart aanlevert. De laatste leging was twee wkn geleden. Dat is 14 dagen, bijna één strip pillen terug. Met een beetje geluk ...... de container omgekiept en helemaal op de bodem lag het verduvelde doosje mèt inhoud. Gelukkig is die container volledig droog en de pillenstrip geplastificeerd. Tevreden dat het systeem weer klopte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten