woensdag 15 juni 2022

Oorlog-25

 Houdt het me minder bezig? Dat zeker, maar het is niet uit beeld verdwenen. Met inmiddels 100'den doden en/of gewonden per dag wordt een generatie gedecimeerd, die straks hard nodig is bij de wederopbouw. De NAVO heeft nu blijkbaar het standpunt ingenomen dat Rusland moet verliezen. Kan Zelensky zijn wensenlijstje inleveren voor zware wapens. 1000 stuks van dit, 1000 van dat. 500 van die en doe ook maar 500 van die ander.

 Het is allang geen oorlog meer tussen Rusland en Oekraïne, als het dat ooit al geweest is. Officieel zijn er dan wel geen NAVO-manschappen bij betrokken maar het materieel uit NAVO-depots stroomt rijkelijk richting het slagveld in de Oekraïne en dan gaan nu ook de deuren van de opslag van het zware materieel open. Straks wordt het een aanval op Rusland ipv een inval in Oekraïne. Oekraïne heeft na afloop een hoop terug te betalen. Las onlangs ergens, dat Groot-Brittanië hun schuld aan de VS uit de IIeWO pas recentelijk geheel heeft afgelost. Dan praat je dus over 60-70 jaar na de oorlog en toen gingen er geen raketten van een miljoentje over de toonbank.

 Het materieel moet naar het slagveld getransporteerd worden. Manschappen moeten voordien opgeleid worden in het gebruik. De tijd speelt een behoorlijke rol in het geheel. Vandaag wordt iets beloofd maar geleverd wordt pas na wkn en soms pas mndn. Ondertussen vallen de soldaten bij de bosjes. Iedere dag weer. En dan vergeet ik voor het gemak ff de burgerdoden. De omvang van de ramp wordt er voor mij niet overzichtelijker op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten