zondag 19 juni 2022

Actief

 Dat was een lange dag gisteren. 'Dat het nog kan', moest ik onwillekeurig denken. Kaas en F1 een stimulerende combinatie? Vandaag dan maar weer? Kom daar 6 ltr melk tekort voor. Bovendien slaat het natuurlijk nergens op. De kaas mag zometeen in een pekelbad. Duurde ff voordat ik dat spul, wat ik vorig jaar aangemaakt heb, als zodag herkende bij het zoeken. Anderhalve ronde langs alle mogelijke plekken waren nodig, voordat ik de moeite nam om het stickertje te lezen dat op de gevulde 5-L fles zat en een eind maakte aan het gezoek.
 
 Bederven kan zoiets (200 gr zout/liter) nauwelijks. Toch drijft er iets onbestemds op het oppervlakt naast enig gekristaliseerd zout, maar dat was te verwachten. Dat onbestemde niet. Kan toch moeilijk iets in een fles gekropen zijn, die afgesloten is met een schroefdop.
 
De kaas heeft in het zoutbad 10-12 uur te gaan incl. af en toe keren. In die tijd kan ik (oa) de rommel in de keuken opruimen. Voor de rest misschien iets met het aanslingeren van de wasmachine en me vooral nog ff gedeisd houden. Zien of de antibiotica zin maakt of niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten