woensdag 29 juni 2022

RIP?

 Weer een bekend gezicht, markant dorpspersoon op de drempel van vertrek. Afgevoerd per ambulance. In coma. Hersenbloeding naar het schijnt. Ik heb het al eens eerder geschreven, maar dat komt naar mijn smaak een beetje vaak voor hier in het dorp. Doktoren zeggen weinig te kunnen doen. Afwachten dus met slechte vooruitzichten. Aangekomen bij de laatste halte van het leven. Keert hij terug of vertrekt hij definitief?

 Een vriendelijke, nuchtere, hulpvaardige en rust uitstralende persoon. Volgens mij jonger dan ik. Niet veel, maar toch. Een jaar geleden bezig geweest met het maken van een graf 'omdat anderen het niet doen'. Je zou het bijna als het tarten van het lot kunnen zien. Toch denk ik zelf ook al een geruime tijd om onze plek op het kerkhof te reserveren en in orde te maken. Dat het de achterblijver niet overvalt zoals mij dat bij Y. is gebeurd.

 Dat wordt dus ws een begrafenis4 over niet al te lange tijd. Dat bij de 6 mndn-dienst aanstaande zondag voor de vrouw van de aannemer. Waart de dood weer rond? De aannemer heeft trouwens alweer een vriendin. 'Virtueel' noemt hij het. Wat hij bedoeld is via het internet. Mariana vindt het maar niks. Te vroeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten