Helaas geen kaas nummero 3. Hoewel je met zuursel werkt, werkt bijna zure melk dus niet. De ene melkzuurbacterie is de andere niet. Acht ltr melk door het putje. Nog niet helemaal. Wat worgel had moeten worden in een kaasdoek geschept en dat hangt nu uit te lekken. Geen idee hoe je dit zou moeten noemen. Soort van hangop. Het oogt geschift. Smaakt niet zuur, Heeft een vezelachtige struktuur. Misschien zoiets als verse kaas van te maken? Zout, peper, bies- en knoflook? Dan smaakt alles wel.
Nadeel is, dat het weer direct geconsumeerd moet worden. Net als de yogurt. Daarom net geen pudding gemaakt. Ik wilde conserveren, bewaren. Voor straks, niet voor nu of de komende dagen. Vrg is nu: Waar ging het mis? Vier van de acht ltr hadden een zurige smaak. Het viel al op bij het door de melk roeren van de room. Dag 1 en 2 waren op het randje. Met 3 en 4 niks aan het hand. De volgende keer kan ik dan beter gelijk stoppen.
Het internet geeft een bewaartijd van 3 dagen (officieel) tot een week bij een temperatuur van 4ºC in de koelkast. Die drie dagen is net een dag te kort. De flessen kunnen niet perfect schoon zijn geweest. En de koelkasten staan hier op 7ºC. Voor de volgende poging de temperatuur omlaag en de flessen met soda spoelen en voor gebruik steriliseren in de oven. Het werkt volgens mij niet om de koe drie dagen niet te melken en dan in één keer acht ltr uit de uiers te trekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten