donderdag 23 juni 2022

Bloot

 Probleempje is een stap dichter bij de oplossing. Het gat is gegraven en vrijwel direct op de goede plek. Dat was een beetje een gok. Nergens in het systeem zaten er verbindingenstukken. Het lek moest dus 'gewoon' in de buis zelf zitten. Polyethyleen dat spontaan open barst? Het zou niet moeten kunnen.

 Het lek zit precies op het punt waar een gasleiding van hetzelfde materiaal de waterleiding kruist. Mag dat wel? Op elkaar liggende buizen? En als ze zo liggen, een meter onder de grond, wat beweegt er dan waardoor schuring kan optreden en dus slijtage met een lek als gevolg? En waarom wel een lekkende waterleiding maar geen lekkende gasleiding? Of komt dat laatste nog?

 Dit werk is niet door de aannemer gedaan maar door een ander bedrijf, wat het weer uitbesteed had ... De aannemer mopperen. Het is al zolang we hem kennen een dankbaar mopperonderwerp. Eerst wilde hij de reparatie afschuiven naar het gas- en waterbedrijf. Terecht wat mij betrof, maar kwam daar ff later weer van terug. Kan hij straks natuurlijk zeggen, dat hij andermans gepruts heeft moeten oplossen. Zien wat hij er van gaat maken. Zaterdag verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten