dinsdag 28 juni 2022

Flitsend

 Zes uur, naast het bed. Dat straalt onwillkeurig daadkracht uit. We doen maar ff of dat werkelijk het geval is. Een uur wakker liggen en dan alsnog in de benen is niet echt stimulerend. Lange dag vandaag. De kasbak wacht op een volgende poging het ding schoon te krijgen. Inmiddels schiet op de geschoonde plekken alweer het onkruid op. Schoffelen. Harken. Desnoods spitten. Maar vooral toch het resterende meterhoge spul ontwortelen. Zien of we dat tot het middag uur volhouden.

 De middag is in principe voor kaas nummero 3 gereserveerd. Veel loze tijd wachtend op bacterieën, die hun werk moeten doen. Stremsel idem. Dan meerdere bezinktijden en tenslotte het persen. De eerste kaas ziet met z'n coating verdacht echt uit. Het is wachten tot 9 of beter 30 juli om te zien wat het werkelijk geworden is.
 
 Met 4-5 dagen tussenpozen heb ik tegen die tijd 10 kaasjes van een kleine kilo per stuk. Waar moet ik daar qua rijpen mee naar toe? En wat moet ik er überhaupt mee? Ja, eten. Maar een kilo kaas per vier dagen, vol continu, lijkt me wat teveel van het goede. Kan zoiets in de diepvries? Kalvende koeien. Werkverschaffing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten