Tussen het kaasmaken door naar de kapper doet de aankomende kaas geen goed. Het is het enige verschil, dat ik kan bedenken, tov de eerste keer. De eerste wei vrijmakende bezinkperiode heeft te lang geduurd. D'r kwam ook bijna het dubbele van wei vanaf. Schijnbaar luistert dat zo nauw. Het is niet wat je de eerste keer al hebt gehad, hoef je de volgende keren niet meer te doen. Misschien valt het nog te corrigeren. De eerste indruk is een minder mooie gladde buitenkant.
Eerst maar eens persen en dan zien we weer verder. Nog niet onder de reguliere pers. Die moet nog aangepast worden. Ben het daarbij nog niet eens met mezelf op welke manier dat het beste kan. Een tweede pers maken die net anderhalve cm breder is of de bestaande pers een centimeter of twee verbreden op zo'n manier dat de perskop netjes in het midden blijft. Zou mooi zijn als die pers bij poging nummer 3 gebruikt kan worden. Nu is het weer improviseren en dat brengt zo z'n risico's mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten