maandag 30 april 2012

Tuininrichting


(12-03-2002)
Naast de normale onderhoudsklussen hebben we dit jaar het voornemen om meer met de omgeving rond het grote huis en de kleine huisjes te doen. We willen iets met de bestaande tuinen, tuintjes en andere open dan wel kale vlekken. Yoland is bezig om aan de hand van gewenste kleurenschema's een soort beplantingsplan op te stellen.

 Eenmaal bezig kom je er snel achter, dat er heel wat meer bij komt kijken dan ‘het moet paars/rood/blauw zijn'. Planten verschillen in hoogte, bloeien in redelijk vastomlijnde perioden, hebben zo hun eisen met betrekking tot de zon en de bodem, zijn één-, twee- of meerjarig, kruipen, klimmen of moeten ondersteund worden en hebben soms een grondige hekel aan een bepaalde andere plant. En dit is geen uitputtende opsomming van te verwachten complicaties.

 De ‘rotonde' op het plein bij de huisjes staat hoog, zo niet één op de lijst van aan te pakken plekken. De oude kar die nu het zicht van de ene naar de andere kant belemmert gaat verdwijnen. We willen daar een aantal bomen de kans geven met aan hun voet om te beginnen wat bloeiende planten en later misschien wel een aantal bankjes. En wie weet ooit iets met water. Aan ideeën tenslotte geen gebrek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten