vrijdag 13 april 2012

Lijstjes

 Na een hoop wikken en wegen besloten om het verfoeide maar o zo praktische systeem van rijtjes en opsommingen van stal te halen. Waarschijnlijk, want ik aarzel. Niet dat ik niet weet, wat ik zou moeten doen, maar meer omdat er zoveel te doen is, dat ik het een vergeet door met het andere aan de slag te gaan om me niet veel later te realiseren wat ik heb laten liggen. Vooral praktisch zou je dus zeggen en dat klopt. Deels tenminste, voor de rest is het vooral frustrerend.

 Lijstjes zijn eigenlijk alleen aan te raden, als je bijna klaar bent met de dingen, die je je hebt voorgenomen. Lijstjes zijn naast het geheugensteuntje namelijk bedoeld om af te strepen, niet om eindeloos aan te vullen. Helaas vrees ik dat voorlopig de ongewenste kant zal overheersen. Ik schat het voorzichtig op 1: 20 als ik in staat ben enige terughoudendheid bij het aanvullen van de lijst aan de dag te leggen.

 Het interne beraad in deze heeft het finale stadium nog niet bereikt, maar de uitslag van een mogelijke stemming zal waarschijnlijk in het voordeel uitvallen van de lijst. Uiteindelijk zal ook de werkelijkheid eens uitgeput raken, stormen en ander ongerief daar gelaten en dan zal ergens in het komende decennium het omslagpunt gehaald worden. Denk ik, schat ik, hoop ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten