dinsdag 10 april 2012

Dubbeltje

 Het zijn meestal prettige verrassingen, vallende dubbeltjes en voorlopig kan ik er nog wel wat gebruiken. Na jaren duw- en trekwerk laat je de boel maar weereens de boel vanwege schijnbare bewegingsloosheid en zie daar, het kreng begint te rollen. Ja rollen, voor vallen is het nog te vroeg, maar ik schat in, dat die val d'r wel van gaat komen. Het heeft met hier en daar, met stad en land, met wensen en tevreden zijn, met down graden ipv overladen, met inzicht te maken ipv blindelings vasthouden aan een route, waarvan de zin al op het moment van vertrek in feite verloren is gegaan.

 Bij grote en zeker bij grote ingrijpende gebeurtenissen in je leven word je aangeraden geen overhaaste beslissingen te nemen. Overmatig enthousiasme is net zo'n slechte leidsman als overdonderende rouw. Wilde ideeën genoeg gehad en bij de ideeën is het meestal gebleven. Had niet gehoeven, want voor echt 'wild' was ik zelfs toen te nuchter, maar de externe omstandigheden veranderden in een dermate hoog tempo in de verkeerde richting, dat de beslissingen simpelweg voor mij werden genomen. De ene streep werd door de andere rekening heen gehaald en het heeft tot ruim drie jaar na dato geduurd voordat sprake was van enig zicht op mijn nieuwe (on)mogelijkheden.

 Nieuwe mogelijkheden deels op basis van bagage die in 2006/7 gekozen werd vanwege een net nieuw gecreëerd plaatje, dat kort daarna bruusk werd verstoord. Ik heb het nooit zo gezien of ervaren maar in feite zit ik al een tijd tussen de wal en het schip. Het ene kan niet meer en van het andere is het maar de vraag of ik dat in deze omstandigheden wel wil. Langzaam gaan mijn ogen open. Tijd, tijd, wat kost het allemaal gigantisch veel verloren tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten