dinsdag 3 april 2012

Smaak

 Vanmiddag o.a. in de Metro geweest. Een aantal dingen kan ik of nergens anders krijgen of moet het naar mijn smaak te duur betalen o.a. omdat het in tè kleine verpakkingen wordt aangeboden. Lopend door die multi-functionele hal, waar net zo goed een Kwik-fit of een auto-dealer had kunnen zitten, kriebelde vanalles onverwachts.

 Ik kwam er wekelijks maar nu hooguit 1x per kwartaal en pik dan snel en bijna blindelings de gewenste produkten uit de rekken, sluis me door de kassa's en ben weer weg. De vorige keer, voor de feestdagen bleef ik onverwachts al iets langer hangen op de afdeling servies en andersoortige potjes en glazen maar vandaag was het bijna ouderwets snuffelen naar wat ik allemaal wel niet zou kunnen gebruiken.

 De vijf kilo asperges heb ik maar laten staan hoewel die erg lekker uitzagen. Ook de verse kreeft en de nog bijna levende forellen maar gelaten voor wat het was. Behalve dat de hoeveelheden betekenen dat het grootste deel in de diepvries zal verdwijnen, is mijn voorspelbaarheid qua voedselinname nog erg afhankelijk van nauwelijks te benoemen factoren. Voorlopig vooral ingrediënten uit de groentehoek en andere redelijk anonieme maaltijdonderdelen, die ik met wat kruiden de ene of ander kant van de wereld op kan manoevreren.

 Maar de smaak is er weer. Ook de smaak. De smaak naar anders. De smaak naar meer. Nog ff en ik geloof weer in mezelf. Dit is een waarschuwing die minstens goed is voor twee!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten