vrijdag 30 maart 2012

Vooruitblik

 Een kleine persoonlijke testcase met verificatie! Zoals wel vaker bij mijn blogbijdrages komt het moment van schrijven niet perfect overeen met het moment van verschijnen. Zelden doet dat afbreuk aan de inhoud, eigenlijk nooit en ook nu niet. Maar integenstelling tot het oplepelen van een bepaalde ervaring of het wroeten in een gemoedstoestand, die wel een heel specifiek ervaringsmoment kennen, maar de waarde van het gebeuren niet van een bepaalde datum afhangt, heeft dit stukje een zekere voorspellende waarde. Weliswaar aftastend en niet bevestigend, maar toch.

 Op het moment van lezen heb ik dik tien dagen geleden geconstateerd, dat voor mijn gevoel voor de zoveelste keer in korte tijd een bladzijde in mijn leven omgeslagen was of werd. Definitief of slechts tijdelijk is dan de vraag. Je hoopt op het eerste maar weet uit ervaring, dat met regelmaat teruggebladerd wordt.

 Na die constatering (zie Klik! in Twoggen) aan het begin van de avond even een moment van desoriëntatie en daarna in een zucht, die weliswaar opluchtte maar geen verlichting bracht, het besef, dat in het meest positieve geval nu het aller-, allerlaatste loodje rest: de avonden! De lange, lege, loze en vaak lamlendige avonden die regelmatig te vroeg in bed eindigen bij gebrek aan de behoeft om bezig te zijn.

 Het klinkt erg, waarschijnlijk erger dan het is, vergeleken met een gemiddelde persoon, die uit het werk voor de Tv ploft en van de bank het bed inrolt. Bij mij heeft dat echter altijd een beetje anders gewerkt en moest de verstandige kant uiteindelijk het geheel uit een boek, achter de Pc vandaan of van een klus losrukken en de trap op jagen om voor een acceptabel minimuum aan slaapuren zorg te dragen.

 Bij vlagen kan ik me nog in een boek of een ander bezigheid verliezen, maar vaak is het ver te zoeken. Ik mis het en zie dat als een goed teken. Ik ben benieuwd of daar in de afgelopen tien dagen verandering in is opgetreden of de bladzijde wat de vooruitgang in dagelijkse bezigheden betreft definitief is omgeslagen en of de avondinvulling ervan meeprofiteert. Áls ik dit weer lees, zal ik het weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten