donderdag 22 maart 2012

Vieren

 Verkeerd bekeken zou je het hoog spel kunnen noemen. Voor mij was het een klein voorschot op wat de huid straks gaat opbrengen, als de beer daadwerkelijk is geschoten. Dit kon wel, moest zelfs, zou ik bijna zeggen. Dit moment voorbij laten gaan zou een kans gemist zijn om te genieten van iets moois en dat is tenslotte dom, erg dom. Eindelijk weer mensen getroffen, die deze plek op waarde weten te schatten en zich niet met een gigantisch lul-verhaal over de economisch zware tijden voor een dubbeltje op de eerste rang proberen te kletsen. En omgekeerd ook geen valse mooipraterij of overbodig stroop smeren. De tweede makelaar waarin ik vertrouwen heb, dat hij meer doet dan mensen rondleiden en wachten op hun "Ja" of "Nee, dank je". Eentje met enthousiasme en niet zo'n ongeïnteresseerd iemand, die het eigenlijk volstrekt koud laat wat hij aan wie wel of niet weet te slijten.

 Het was onverwacht, erg plezierig en een reden om me een lunch buiten de deur te gunnen. Een lunch op een nieuwe plek. Altijd een risico, hoe overzichtelijk ook maar ook hier geen tegenvaller. Een restaurant waar ik een tijd geleden langs ben gelopen en me opviel vanwege zijn (gebrek aan) grootte en sfeervolle inrichting. Geen doorsnee plek voor de welbekende Franse speed-hap tussen twaalf en twee. Vriendelijke en open ontvangst, geen poging om me op de meest ongunstige plek weg te zetten, een werkelijk zeer smaakvolle en rustgevende inrichting, onfrans prettige muziekkeuze, geen gestresst personeel, goede tot uitstekende wijnen, een aangenaam verzorgingstempo, goed verzorgde gerechten, de juiste porties èn erg, erg smakelijk. Na een kleine twee uur liep ik zeer tevreden, gevuld maar niet vol het stadje in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten