vrijdag 2 maart 2012

Baggeren


(06-12-2001) Terwijl heel Nederland bijkomt van pakjesavond zijn wij vanochtend gewapend met diverse scheppen richting het strandje getogen. Al twee jaar hebben we last van een drassig stuk net voorbij het strandje. Het stuk is zo nat, dat een wandeling om het meer alleen vanwege dat stukje niet te doen is zonder laarzen. De vorige eigenaren hebben al eens wat platen neer gelegd maar dat is natuurlijk geen oplossing.

 De feitelijke oorzaak ligt in de wei van onze boer. Koeien zijn tamelijk lompe beesten die weinig waarde hechten aan het in stand houden van een beekje. Met hun poten vertrappen ze werkelijk alles waardoor het water gewoon geen duidelijk afvoergeul meer heeft en steeds verder uitwaaiert. Het gevolg is het bekende drassige deel aan onze kant van de omheining dat bovendien steeds breder wordt. De oplossing hadden we vorig jaar al bedacht, maar nu is het er van gekomen: een geul graven aan onze kant.

 Het weer is uitstekend voor dergelijke klussen. Droog en absoluut niet koud. Tijdens onze bezigheden brak de zon zelfs door. Een blijk van tevredenheid?? Wij hebben lekker staan ploeteren met de laarzen 20 tot 30 centimeter in water, modder en moerassige rommel voornamelijk bestaand uit bladeren. Het was twee dagen werk. Twee korte winterdagen wel te verstaan, maar het resultaat mag er zijn. Het water stroomt dat het een lieve lust is.

 Natuurlijk is nu niet direct alles naast het geultje hartstikke droog. Het water moet wegzakken en zeer waarschijnlijk moeten we het geultje nog zeker een spade verder uitdiepen, maar we hebben goede hoop dat het een mooi droog en bewandelbaar paadje gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten