dinsdag 27 maart 2012

Inspiratie

(31-01-2002) Benieuwd waar we het dit jaar allemaal over gaan hebben. Het zit er dik in dat we weer met het wisselen van de seizoenen te maken krijgen, bovendien bestaat een kansje dat we het een en ander zullen beleven met de gasten, ook gaan we vast weer iets noemenswaardigs meemaken met onze beesten en heel misschien krijgen zelfs definitief uitsluitsel over het laatste deel van de buren, maar we hopen vooral veel, heel veel te vertellen te hebben over het (voorspoedige) verloop van de geplande verbouwingen.

 Tot op heden hebben we niet zoveel (eufemisme voor: geen!) aantekeningen bijgehouden. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat hier niks is gebeurd!. Uit korte notities -als ze gemaakt zijn- verrijst vaak pas na weken het werkelijk verhaal. Maar mocht het hoofd eens niet zo op reflextie zijn gericht, dan kan het ook gebeuren, dat eenmaal achter het toetsenbord gezeten het gewenste verhaal niet echt wil vlotten. Zoiets als nu ....... om dan ineens (niet nu, dus!) de woorden over elkaar heen te zien vallen alsof de verhaaltjes zich vanzelf schrijven.

 Met uitzondering van de meest voor de hand liggende zaken hebben we natuurlijk lang nog niet alles al een keer gehad. Alles wat tot op heden beschreven is zijn momenten geweest, fracties uit een eindeloze aaneenschakeling van meer of minder unieke gebeurtenissen. De enige manier om niets meer op te schrijven te hebben is: alleen nog maar schrijven!

 Last van een filosofisch virus? Of slaan uiteindelijk toch de lange winteravonden toe? Het heeft er alle schijn van dat dit stukje eigenlijk niet geschreven had moeten worden. We beloven beterschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten