woensdag 28 maart 2012

Melancholia

 Na een ronduit beroerde nacht voortvarend aan de dag begonnen. Niks aan de hand. Plan de campagne was opgesteld, denken overbodig, enkel uitvoering gewenst. Aan de slag met huishoudelijke en terreintechnische zaken en ergens in de loop van de ochtend, zonder voortekenen of herkenning begint de machinerie minder soepel te lopen. De vloeiende bewegingen stokken, het doen zonder denken staakt en voordat je het goed en wel beseft staat het hele zooitje stil. Verbaasd kijk je om je heen, zoekt een verandering, een oorzaak maar ziet niks anders dan in de uren daarvoor.

 Een "Soit" schiet door je hoofd en je buigt je over de lunch. De honden laten je geen moment uit het oog en blijven verdacht dicht in je buurt. Je pakt een Cd, laat de muziek klinken, staat midden in de keuken en de wereld om je heen brokkelt af als een ijswand in hartje zomer. In een poging tot drama grijp je naar het aanrecht, mist en vloekt alle beesten de deur uit, draait het vuur onder de pan uit en schenkt je een ijskoude witte wijn in.

 Hier hoef je verder niet over na te denken. Wat het ook is, dit was het voor vandaag. Je laat de teugels uit je handen glippen, draait de muziek meerdere slagen harder, kruipt tegen de honden aan en laat de dag z'n gang gaan zonder jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten