woensdag 28 maart 2012

I Salari

 Het plensde, kletterde met ongemene felheid op het golfplaten foutje van het eeuwenoude huis. Zo’n huis wat om en met z’n bewoners mee is gegroeid. Tegen de helling aangeplakt en aan beide kanten de begane grond op een andere verdieping. De schapenstal met de uitgang op het zuiden en de woonkeuken met de ingang precies aan de andere kant en uitkomend in een nauwelijks anderhalve meter brede steeg, die nu geheel gevuld zal zijn met snelstromend water.

 Ik draai me genoegelijk van mijn ene op mijn ander zij en probeer me voor te stellen hoe het zou zijn als het dak er niet zou zijn. Ik trek het dekbed verder omhoog en doezel weg in de wetenschap, dat mijn douche straks minstens zo hard maar heerlijk warm zal zijn. De regen laat zich door mij niet storen, verliest wat van zijn heftigheid en hamert op gedempte wijze een steeds regelmatiger ritme op de het dak. Het licht in de kamer verandert in een ritmische afwisseling van diverse kleuren. Het geluid krijgt iets van muziek en ik sta midden in een donkere ruimte op een spiegelgladde vloer met schijnwerpers op me gericht. Uit het donker nadert een vrouw in mijn richting en begint dicht in mijn buurt te bewegen op het ritme van de muziek. In mijn linkerooghoek zie ik nog een vrouw in mijn richting lopen en daar blijft het niet bij. Binnen een paar minuten ben ik omringd door mooie, jonge, dansende vrouwen. Ik weet niet waar ik moet kijken of wat ik moet doen. Mijn lijf wordt vochtig, uit alle porieën parelt het zweet in dikke druppels naar beneden.

 Een ferme dreun laat de entourage uiteen spatten. De onmiskenbare entree van Magda. Zoals altijd begint beneden me direct het gerommel van potten, pannen, stoelen en emmers. Alles gaat van z’n plek of wordt net teruggezet. Het is niet haar normale dag, maar wel haar normale doen. Het zal wel weer iets met de familie zijn. Het regent ondertussen nog steeds en het is nog lang geen middaguur maar meer dan een uur heb ik niet meer. Wil ik een rustige douche genieten en niet mijn bed uitgejaagd worden, dan moet ik er nu uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten