maandag 10 maart 2014

Verplaatsing

 Tijd om de blik de andere kant op te richten. Figuurlijk, maar vooral toch letterlijk. Andere wereld, weg uit het verleden, initiatief aan mijn kant en toekomstperspectief in het vooruitzicht. Kortom alles wat hier niet klopt of werkt. Het blok aan mijn been is daarmee niet verdwenen, maar er is afstand in alle gewenste betekenissen. Een uitbraak uit mijn luxe kooi, slechts tijdelijk en met alle gevaren vandien bij terugkeer, maar even vrij of vrijer ademen, de ongewenste lasten van mijn schouders en problemen aanpakken waarvan de oplossing in je eigen handen ligt.

 Ondertussen tikte de klok verder  ....... en daar moet ik me nu maar even niet mee bezighouden. Nu, straks gaat het om het dresseren van een aannemer, materialen zoeken, elektriciteit aanleggen en van een leven in alle eenvoud genieten.

 Het voouitzicht maar gelijk tot kapstok promoveren en er het onwillige heden aan opbergen. Er zijn dingen te doen, waarmee ik mezelf bij de neus neem, als ik ze nalaat. Eindelijk ...... een soort van drijfveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten