woensdag 12 maart 2014

Grapje

 Mijn oma, ze zal inmiddels de 130 gepasseerd zijn, vliegt al jaren door Europa van de ene plek naar de andere uithoek in een poging zicht te houden op het kroost van de uitgewaaierde achter-, achter-, achterkleinkinderen. Het was ff wennen dat vliegen en lukte in het begin zelden zonder mopperen.

 Jaren geleden toen het terrorisme in de mode kwam, was oma het een beetje zat en trok aan de bel bij een familielid met wat meer dan gemiddeld statistisch inzicht. Ze wilde weten hoe groot de kans was, dat ze ooit in een vliegtuig zou zitten, waar terroristen een bom in hadden geplaatst. Na wat denk- en rekenwerk gaf de man aan, dat die kans ruim kleiner was dan 1 op 1,5 miljoen.

 De bedoelde geruststelling bleek het antwoord niet te zijn. Oma hield haar welbekende denkrimpels en vroeg "En hoe groot is de kans, dat er twee bommen in één vliegtuig worden geplaatst?". "Oooo, die kans is verwaarloosbaar, iets van 1 op 10 miljard.", was het antwoord. Sindsdien vliegt oma met een blokje semtex in haar handtas.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten