vrijdag 19 augustus 2022

Zinvol?

 Begonnen met een ochtendsiësta is de motor inmiddels op toeren. Voor de tuin te warm maar er is zat anders wat moet gebeuren. Een kleine inhaalslag van wat al eerder had moeten gebeuren, behoort tot de mogelijkheden. Al meer dan een week (2?) niks meer met melk gedaan. Vanuit nu gezien onvoorstelbaar dat daar tijd voor was.

 Ach, achterstand oplopen of inlopen ... wat voor zin maakt het als de Russen, zoals gedreigd, het grootste nucleaire complex in Zaporojie op te blazen alsof het gebombardeerd is door de Oekraïners? Het is mij meer en meer onduidelijk wie nou wie bij de strot heeft. Rusland Europa of Europa Rusland. Europa is in feite te netjes voor de spelletjes die Rusland speelt. In feite heeft Rusland Europa en NATO in de hand doordat hij al meermaals aangegeven heeft niet terug te schrikken voor het inzetten van atoomwapens. Die mogelijkheid moet dus steeds in alle afwegingen mee worden genomen.

 Het doet me denken aan een filmpje op het internet, waarbij iemand een koffie krijgt geserveerd en net voordat hij er een paar zoetjes in wil doen, opgeschrikt wordt door een lichtflits en door het raam een paddestoelwolk ziet ontstaan, de zoetjes terug legt en de suikerpot pakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten