maandag 1 augustus 2022

Vooruitblikken

 Nwe week. Nwe mnd. Schone kantlijn. Vol verwachting of er weer een paar kubieke meters aarde verplaats gaan worden. Vandaag voelde het al aan alsof het gekund had, maar dat laten zitten. Maar stel, dan zijn dus drie dagen bijkomen nodig voor drie ochtenden iets inspannender werk dan het doen van de afwas. Voorspellingen voor deze mnd maar achterwege laten. Morgen gewoon beginnen. Stoel erbij en zien waar het schip strandt.

 Het heeft de afgelopen drie dagen af en toe behoorlijk geplenst. Het spitten zou dus makkelijker moeten gaan. Het is geen zand, dat verplaatst moeten worden, het is aarde. Behoorlijk kleihoudende aarde met 'klonten', die in hardheid en formaat nauwelijks onderdoen voor een beetje rotsblok. Voorlopig mogen die brokken aan de kant Dat het meer spitten dan scheppen is, à la. Hakken gaat me te ver.

 Voor zover de extra ochtendbezigheid. Morgenmiddag is het weer kaas maken. Ja, weer! Misschien aardig als Mariana af en toe een aantal dagen iemand anders de melk in de maag kan splitsen? Misschien wel het kalf. Voor nwe pudding is het te vroeg. Yogurt is er nog zat. Die kruidenkaasjes eerst maar eens proeven. Over drie dagen. Ergens lijkt het resultaat me te rubberachtig. Over blijft de avond. De tuin verdient aandacht. Vrg is of ik me daar toe kan aanzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten