maandag 22 augustus 2022

Karton

 Gisteren was er in de namiddag een speciale mis in de kerk van Coves. Uit het verre meer kerkelijke verleden is er de herinnering aan een drie-heren-mis. Dat waren lange zitten en in feite meerdere missen. Enkel op kerkelijke hoogtijdagen. Orthodoxen overdrijven altijd alles. Een normale mis duurt al 3 uur. Het is dan ook verbazingwekkend, dat die mis gisteren tot iets van 2 uur beperkt is gebleven waar er 7 (!!) priesters voorgingen, zoals dat heet.

 Het geheel had/heeft natuurlijk een speciale betekenis, die verder weinig interessant is, maar belangrijk genoeg voor Mariana om tweemaal op een zondag naar de kerk te gaan. Na afloop van de middagsessie kregen de bezoekers een bordje aangereikt met daarop divers gebak. Afgelopen zondag ook. Dat was vanwege de Maria-viering en men had zich voor de lekkernijen moeite gedaan. Alles vers en smaakvol.

 Dat laatste kon deze keer niet gezegd worden. Het grootste deel bestond uit een paar plakken Cozonac, een soort notenbrood met cake-aspiraties. Wie deze gebakken had heeft het spul gesneden en wel dagen laten verpieteren of geen verstand van het bakken. Karton is smeuiiger dan deze plakken cake waren/zijn. Eentje deels met moeite verwerkt, de andere plak zou nu liggen te verpieteren als ie dat niet allang was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten