maandag 8 augustus 2022

Worstelen

 Allez!, daar gaan we dan .... weer .... weer weer, het beste ervan maken. Een vermoeiende bezigheid. Dat is me inmiddels wel duidelijk. Zou het in Ferentillo beter zijn gegaan als we die afslag hadden genomen ipv LpM? Neem aan dat de rest dan gewoon op dezelfde manier was verlopen. Mijn hartaanval. Y's dood. Of zouden ook die dingen anders zijn verlopen? We zouden dan in 2007 al ruim 10 jaar ter plekke een leven opgebouwd hebben. Kleiner. Ook in Frankrijk had die mogelijkheid bestaan maar is daar helaas geen gebruik van gemaakt. Geld verdienen moest, al was het nauwelijks nodig.

 Maar Italië dus. Was ik er blijven hangen? Geen noodzaak om een financiële molensteen van mijn nek te krijgen. Eén van de vele afslagen die niet genomen zijn. Achteraf blijven er volgens mij altijd meer afslagen over dan er ooit genomen zijn. Spijt? Daar is geen fatsoenlijk antwoord op te geven, omdat je de verschillende levens wel kunt bedenken maar niet concreet met elkaar kunt vergelijken. Je leeft er tenslotte maar eentje. Maar Italië had alles voor een 'game changer'. Had Frankrijk ook kunnen hebben, maar heeft het niet gekregen.

 En zo modder je eindeloos voort, cq maak je er het beste van of probeert dat tenminste. Je gooit een blik in je tuin, inmiddels haast een denkbeeldig fenomeen, en ziet dat het onkruid harder groeit dan je lief is. Zoals altijd weer, maar ooit wel controleerbaarder was. Een diepe zucht is niet te voorkomen. Maaien vandaag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten