donderdag 25 augustus 2022

Politie

 Nog voor de monteur van Orange stond vanochtend de politie aan de deur. De dames hadden een buurvrouw bijna verscheurd. Tenminste dat zal het verhaal zijn wat ze de politie verteld hebben. Feit was, dat vanochtend ineens, enigszins vagelijk in de mist die buurvrouw op het pad langs de beek bleek te staan. De politie vertelde ze later, dat ze in haar tuin was geweest. Wat dus niet waar was. Van dat soort verschijningen zijn de dames niet gecharmeerd. Eentje begon te blaffen. De andere twee volgden direct. Blaffen en aan de lijnen trekken. Het mens begon ondertussen met het standaard gegil waarmee hier een hond wordt weggejaagd. Pech voor haar zegt dat de dames weinig.
 
 In de achteruit was de enige optie. Helaas wachtte het domme mens niet met haar vlucht naar haar tuin totdat de afstand tussen ons voldoende groot was. Als je in zo'n situatie terecht komt, blijf je staan of gaat langzaam achteruit. Vooruit betekent dat je de tegenpartij uitdaagt. Nou, dat lieten de dames niet over zich heen gaan. Die gingen dus vol vooruit met een kracht dat ik meegesleept werd. Weinig andere opties dan de lijnen loslaten. Geen zin om op plat op de bek te gaan.

 Mens in paniek, liet zich vallen. Een van de dames nam een hap uit haar kleren. Een hoop gegil, geblaf en gezwaaid met de stok die ze in haar handen had. Het duurde ff totdat de honden kalmeerden en het mens via haar tuin kon verdwijnen.

 Wat gebeurd is, is niet goed, maar voor een groot deel aan het gedrag van de vrouw te wijten. Het mogen dan oudere mensen zijn, wat de politie als argument aanvoerde, maar ook oudere mensen moeten hun verstand gebruik. Zien of daar nog iets van een staartje aan hangt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten