donderdag 11 augustus 2022

Verrassing

 's Nachts Bobby al menigmaal vervloekt. Op de binnenplaats ipv in huis bleef hij maar tekeer gaan zonder dat enige aanleiding in de vorm van hondengeblaf hoorbaar was. 's Morgens bij het uit bed gaan als eerste de honden naar buiten. Hun overdonderend enthousiasme is meestal teveel van het goede. Vreemd was, dat Bobby niet voor de huisdeur lag. Geregistreerd maar verder niks mee gedaan, terwijl een heel klokkenspel aan bellen had moeten gaan rinkelen.

 De honden drongen naar buiten en een fractie van een seconde later was duidelijk, dat de poort wagenwijd open stond. Bobby had die blijkbaar open weten te krijgen. Dag dames .... Dag Ukkie. Op straat gingen ze eerst met z'n vijven los op een kleine zwart-witte hond. Op de een of andere manier motten ze die niet. Ukkie kent die hond verder niet, maar rukte er net zo vrolijk aan als de dames. Verkeerd voorbeeld doet ook volgen. Het is de hond van iemand die inmiddels bijna twee jaar geleden overleden is. Daarna heeft de hond zich in 24 weten te nestelen en nu na Iancu's dood ligt het dier met regelmaat voor onze poort.

 Gelukkig was de onverwachts gewonnen vrijheid interessanter dan het uiteen scheuren van een kleine hond en verdwenen ze in alle windrichtingen. Nou, geen hondenrondes dus. Het wordt wachten tot de meute terugkeert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten