dinsdag 9 augustus 2022

Omgekeerd

 De dag geëindigd zoals het bedoeld was om 'm te beginnen; maaiend. Ineens vielen energie en motivatie samen. Direct maar gebruik van gemaakt. Geen weerzin, integendeel. Goed uur bezig geweest. Tuin is nu voor het grootste deel weer te overzien. Wilde meer, maar dat was teveel gevraagd. Morgen verder, als het niet regent. Die watervoorspelling gaat nu al twee dagen de mist in. Zal toch een keer moeten kloppen.

 Wat moet gebeuren is de tomaten vrij maken en de peperplanten stutten. Ondanks het feit dat de tomatenplanten hopeloos lange scheuten waren in het voorjaar, omdat ze veel te vroeg waren opgekweekt, en de meesten botweg gehalveerd zijn, toen ze in de koude grond kwamen, doen ze het niet slecht. Is natuurlijk een bijzonder tomatengroei-vriendelijk jaar. Veel zon, weinig neerslag. Dat water willen ze wel maar niet over de plant, enkel aan de voet.

 Van de pepers is het leuk dat een paar aparte, oa kleine bolletjes, het heel aardig doen. Zo krijgt de liefde voor de tuin tegen het einde van het seizoen een onverwacht steuntje in de rug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten