dinsdag 30 augustus 2022

Oorlog-27

 Zijn de Oekraïners werkelijk door de verdedigingslinie van de Russen gebroken? En zo ja, wat zegt dat? De eerste linie, dus er zijn meerdere hordes te nemen. Wat is de gedachtengang daarbij/daarachter? Waarom op de plek waar het dan gebeurd schijnt te zijn? Welk voordeel valt er te behalen? Kunnen ze in één ruk door naar de Krim? Moskou zal wel wat te hoog gegrepen zijn.

 Het is verbazingwekkend hoeveel mensen met ogenschijnlijk verstand van zaken commentaar leveren op de actie van Oekraïne. Van simpele aanmoediging of net de overtuiging dat dit zelfmoord is tot voorstellen voor de verdere opmars. Waar haalt men de kennis vandaan? Zijn er mensen, die gelijk een commandocentrum, thuis de kaarten aan de muur hebben hangen, alle troepenbewegingen op de voet volgen en de info van alle inlichtingendiensten minitieus bijhouden?

 Het is duidelijk, dat de laatste wapenleveranties aan Oekraïne het evenwicht op het slagveld heeft verstoord in het voordeel van de thuisclub. Maar naar mijn idee vecht Rusland nog steed met een arm op de rug dwz niet op volle sterkte dan wel halve kracht zowel qua mankracht als qua materieel. Welk idee zit daar achter? Als het al iets van strategie is, is het moeilijk te volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten