zaterdag 20 augustus 2022

Eéntonig

 Het maakt je hele middag kapot. Helaas is het niet gelukt om onder de tafelverplichting uit te komen. Een schrale troost was, dat de boel gereserveerd was bij een relatief nw restaurant. Maakte voor de fantasieloze hap geen ruk uit. Het doet me een beetje denken aan de brokken die de honden al jaar en dag krijgen voorgezet. De tafelgenoeten slokten het menu nog net niet zo gulzig naar binnen als de honden doen. De meesten van de steeds kleiner wordende groep genodigden hebben wel hun bord leeg gegeten. 

 In de tijd van het verblijf in het ouderlijke huis kregen we in elk geval 7 verschillende warme maaltijden op weekbasis. Wel meestal soep, aardappelen, groente, vlees en een toetje. Dat toetje zat er vandaag, zoals meestal, niet eens bij. Macaroni op vrijdag (geen vlees) en frites op zondag. Verwende jeugd gehad? Afwisseling heeft hier niet de voorkeur.

 Pepers, rode uien, koolsalade, aardappelen, vlees (varken/kip), soep (?), allerlei zoetzuur en mengels obv aubergine, tomaat, courgette, etc. Ben ff de naam daarvan kwijt. (Zacuscă) Vanalles wat en dat volgens mij iedere dag weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten