zaterdag 1 april 2023

Wateriger?

 Dat Griekse yoghurt of yoghurt Griekse stijl dikker is dan reguliere yoghurt was me bekend. Dat in 500 gr dikke bio-yoghurt nog zoveel extra vocht zit, dat het gebak na ruim een uur met een natte bodem uit de oven komt, daar was niet vanuit gegaan. Tenminste, zou niet weten, waar die vochtigheid anders vandaan zou komen.
 
 Typisch baksel met suiker, eieren, (Griekse) yoghurt, een ricotta-achtige kaas, citroenschrapsel en een eetlepel maizena. Baktijd was ruim de helft langer dan aangegeven (vocht?). Het ding kwam mooi omhoog en zakte na uitschakeling van de oven langzaam terug tot de helft -zo'n 2 à 3 cm- zonder verdere inzakverschijnselen. Hoort dus blijkbaar. Maar die nattigheid vast niet.

 Op zich zag het resultaat niet gek uit. Met 2/3 van de voorgeschreven hoeveelheid suiker zoet genoeg. Enkel de smaak is wat flauwtjes. De volgende keer, die er in het kader van het checken zeker zal komen, meer citroenschrapsel en/of vanille toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten