maandag 10 april 2023

Oerwoud

 DigiD nodig. Kun je aanvragen, mocht je er geen hebben. Kan gelukkig ook vanuit het buitenland. Met Nederlandse nationaliteit, een geldig paspoort, je burgerservicenummer wat ik tegen de verwachting in blijk te hebben, iets met een inschrijving in het RNI (Registratie Niet-Ingezetene), een telefoon met sms en een emailadres. D'r was ook nog iets mogelijk met de SVB (Sociale Verzekeringsbank) maar die kapte de inschrijving af. Het mocht niet.

 Aanvraagformulier ingevuld. Gebruiksnaam opgegeven. Wachtwoord aangemaakt. Nu heb ik een baliecode waarmee ik binnen 30 bij een DigiD-balie een activeringscode kan ophalen ..... Grapje?

 Om te beginnen maar eens de DigiD-App uit de iPhone-winkel opgehaald. De 'DigiD balie' is een link. Daarop klikken brengt me naar een pagina 'DigiD-App activeren in het buitenland', en de activering dmv sms geprobeerd. Mijn mobiel is geen NFC-lezer rijk. Lukt niet. Nog een keer herhaald om een tikfout uit te sluiten en weer nul op mijn request. Schiet niet op zo. Wordt bellen morgen. Is vandaag tenslotte tweede Paasdag in de Nederlandse contreien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten