woensdag 5 april 2023

Ideetje

 Deegloze Paaskaastaart
 
 Voor dit recept heb je nodig: 
 - 7 eieren 
 - 150 gram suiker 
 - 1 theelepel vanille 
 - 700 gram kwark/cottage cheese
 - 4 eetlepels bloem 
 - 4 eetlepels griesmeel 
 - 200 gram zachte boter 
 - 400 gram zure room 
 - 200 gram krenten
 
 Eieren met suiker en vanille essence met mixer opkloppen tot een licht kleurige crême. Kwark toevoegen, onscheppen en met de hand onderroeren. Vervolgens de zachte boter, dan de lepels bloem, zure room. Roeren tot een glad mengsel. Steeds het ene ingrediënt onderroeren alvorens het volgende ingrediënt toe te voegen. Wat rest is het griesmeel en tenslotte de opgeweekte (?) krenten. Springvorm in vetten en met bloem bestuiven. Mengsel storten en egaliseren. Ev. versieren met rozijnen. (Recept van Olesea Slavinski)
 
 Springvorm 26 cm, bakken 50:00 minuten, 170 ° C. Laat afkoelen en aansnijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten