donderdag 6 april 2023

Onmogelijkheden

 Het is koud. Het huis koelt langzaam af. Weer sneeuw. Buitentemperatuur die hard in de richting van de nul gaat. Het lijf is toe aan andere temperaturen. Heeft daar al even van mogen proeven. Dan vallen deze weersomstandigheden des harder op het dak. Het is wat ze het uitzitten van de rit noemen. Uitstappen zou bijv. betekenen een last minute reis naar de zon boeken. Wel graag veertien dagen minimaal. En dat terwijl het in feite al onmogelijk is om twee dagen er vantussen te gaan met al die viervoeters, die weinig openstaan voor andere mensen.

 Dat vijf teveel is, als je niet permanent aan huis gekluisterd wilt zijn, gaat al wat langer door mijn hoofd. Maar hoe los je dat op? Doe d'r minimaal 3 weg ... Asiel? Dat gaat dwars tegen alles in wat voor mij met omgang met en verantwoordelijkheid naar huisdieren te maken heeft. Nog afgezien van de vrg welke drie dit lot zou moeten gaan treffen. De halve tuin opofferen, hokken neerzetten en ze aan de ketting leggen, is ook een mogelijkheid. Bijna zo dieronvriendelijk als afschuiven naar een asiel. Bovendien zullen de buren daar niet van gecharmeerd zijn. Hoeveel dagen zou het duren voordat ze niet meer de hele dag (en nacht) blaffen en janken?

 Als tijdelijk oplossing kan een pension natuurlijk ook. Met twee hondenboxen is het driemaal rijden en afgezien daarvan is de enige, die we tot nog toe hebben gevonden, zo duur, dat vijf honden onderbrengen ruim duurder zal zijn dan de geplande vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten