zaterdag 15 april 2023

Lamlendig

 Aan 'Nee' zeggen heeft men hier vaak geen boodschap. Mn als je iets aangeboden wordt. Het jaarlijkse Paaslam zou dit jaar pas op zondag geslacht en verdeeld worden. Dat was me te laat. Dus wat mij betreft 'Laat maar zitten'. Op donderdag een mooie bout gekocht bij de Auchun. Komt Mariana vandaag alsnog met het halve lam aanzetten. Iets terug wijzen is niet aan Mariana besteed. Ze vergeet daarbij gemakshalve dat het werk op mijn bordje komt.

 Iets van anderhalf uur vliezen en vet lopen verwijderen en de boel in hanteerbare porties verdeeld. Bout, schouder en poulet. Zeg je dat laatste ook bij stukjes lamsvlees? Ribben aan de honden gevoerd. Er is nog meer te verdelen, maar niet alles tegelijk. Morgen de boel fatsoenlijk verpakken -niet in een plastic boodschappentas ....- en wederom de diepvriezer in. Volgens mij ligt er nog het een en ander van vorig jaar.

 Alles bij elkaar, incl siësta aan het eind van de middag was om half negen gedaan wat moest gebeuren. Lange dag. Dat ga ik morgen ongetwijfeld aan mijn lijf merken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten