zondag 23 april 2023

Killers

 Zondag. Vrije uitloop voor vier van de vijf honden. Ditmaal niet eerst een koffie gedronken voor de wandeling met Bobby maar direct achter de rest aan. Het geluid was duidelijk genoeg en snel was er ook beeld. Mijn vier viervoeters hadden het op een andere hond gemunt. Een kleine natuurlijk. Na een korte aarzeling er toch maar heen met Bobby aan de lijn die zich op een gegeven moment wist los te rukken. Met angst en beven de andere beesten weggejaagd en gekeken wie ze te pakken hadden genomen. Met z'n vieren durven ze wel.

 Gelukkig geen hond van een van de buren maar een zwerver waar de dames al tijden de pik op hebben. Waarom? Geen idee. Ook één van de teckels van Mariana's moeder blijft uit de buurt van onze honden omdat hij anders gemangeld wordt. Rosa begint dan meestal. Wie nu is begonnen, geen idee. Maar eenmaal bezig zijn de anderen niet te beroerd om zich er ook tegen aan te bemoeien. 

 Geen serieuze verwondingen zichtbaar. Iets aan een achterpoot. Maar het diertje lag er meer dood dan leven bij. Naar huis gedragen om te zien wat het zou worden. Het zag ff niet verkeerd uit, maar eind van de middag was het hemelen. Ws inwendig letsel dank het trekken aan het diertje. Ben daar niet blij mee. 

 Ukkie heeft al een muilkorf omdat ie een kip heeft gesnaaid bij de buren van 24. Een van stof, die het openen van de bek grotendeels onmogelijk maakt. D'r ligt er nog een en dan nog twee aanschaffen. Het beperkt hun verdedigingsmogelijkheden, dat zij dan maar zo. Dan rennen ze maar hard weg. Geen behoefte aan honden die andere honden het leven nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten