woensdag 12 april 2023

Opklaren

 Gaande de dag is het overheersend negatieve gevoel in lijf, leden en tussen de oren langzaam wat op de achtergrond geraakt. Straks hopelijk een goede nacht en we kunnen morgen verder in de goede richting. Morgen en overmorgen zijn prachtige tuindagen qua weer, eerst voor na de Pasen waren bedacht. Laat dat nou niet uitkomen. Morgen Paasboodschappen en algemene extra's. Vrijdag zal het grootste deel van de tijd in beslag genomen worden door het koken en verven van de eieren en het maken van gebak.
 
 De vrijdagactiviteit zou misschien doorgeschoven kunnen worden naar de zaterdag. Nadeel is, dat dan de lucht uit het systeem wordt gehaald en niks mis mag gaan in de planning. Het beloofde halve lam had d'r bijv. op vrijdag moeten zijn, maar komt nu pas op zondag .... Op eerste Paasdag. Hoe krijg je het bedacht. Nou, laat het dan maar zitten. Dat betekent een hoop werk op het moment, dat je met afronden en het genieten van de maaltijd bezig wilt zijn. Ook de diepvriezer is geen alternatief, omdat dan alsnog het meeste werk gedaan moet worden. Dat wordt dus morgen kijken naar een niet al te grote lamsbout of een ander mooi stuk lamsvlees. Niet dat een lam zoveel 'ander vlees' te bieden heeft.

 De boodschappenlijst is gemaakt en zo summier als mogelijk gehouden. Niet dat we nog wkn na de Pasen kunnen teren op de Paasinkopen. Een beetje vis, eindelijk weer vlees, kaas en gebak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten