woensdag 26 april 2023

Rustdag

 De weersvoorspelling heeft het vandaag bij het rechte eind. En niet alleen regen, ook een aardige duikeling in de temperatuur en een haast gure wind. Soms lijkt het alsof we hier hetzelfde weer hebben als in Nederland. Dan moet het haast hetzelfde zijn in al die tussenliggende landen. De westelijke invloed die doodloopt tegen de Alpen en Karpaten.

 Was gisteravond ff bang voor vorst aan de grond. Zou niet goed zijn geweest voor de net geplantte rode bessen. Mag daar de komende dagen wel op letten. Vorig jaar op die manier een kruisbes verloren en een ander zo aangeslagen, dat die plant in feite nog steeds aan het bijkomen is. De planten hadden net de periode tussen aanschaf en uitplanten goed doorstaan. Vreemd trouwens dat ze dat spul zo vroeg in het jaar in de verkoop gooien. Direct uitzetten, het was nog maart, had ze de kop gekost.

 De geschoonde percelen doen de burger goed. Morgen de grond omwerken en het al eerder opgeschoonde bessenveldje nalopen. Daar schiet zo links en rechts alweer het verkeerde spul omhoog. Onderhoud heet dat. Zien dat we dat dit jaar niet laten versloffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten