vrijdag 7 april 2023

Dubbelop

 Politie aan de deur. Vrg me direct af wat we nu weer verkeerd gedaan hebben en welke buur heeft lopen klagen. Ze vroegen naar de vrouw des huizes. Die was in 24 bezig met de verzorging van haar koeien. De heren verdwenen weer. Niet veel later kwam een diep teleurgestelde en verontwaardigde Mariana terug van haar koeien.

 De agenten hadden haar een procesverbaal overhandigd van 580 Lei voor de verkeerd geparkeerde Kever eind januari. We wisten zeker dat we betaald hadden, anders hadden we de auto niet terug gekregen. Bedrag was toen 450 Lei. Maar waar waren de bewijsstukken. Mariana dook ze verhoudingsgewijs snel op uit haar chaotische administratie.

 In Agnita bleek, dat het appels en peren waren. Die eerste 450 Lei waren voor het wegslepen en de 580 Lei voor het fout parkeren, waarvan je maar de helft betaald als je direct dokt. Voelt toch aan alsof je belazerd wordt. Geen ervaring in andere landen, maar mij lijkt, dat met het betalen voor de teruggave van de auto ook de boete voldaan zou moeten zijn. Mariana is er de hele avond over bezig gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten