zondag 3 april 2022

Vertraagd

 Goed dat het zondag is. Het is weer winter. Je gaat niet naar buiten als daar geen noodzaak toe bestaat. Het is natuurlijk lang geen -10º C of erger, maar het lijf is inmiddels aan betere temperaturen gewend. Ik hou de wasmachine bezig en daar laat ik het bij. Ja, koken, honden, bla, bla, bla, maar dat is het standaardpakket.
 
 Vandaag geschrokken van de verhalen en beelden, al heb ik die waar mogelijk overgeslagen, van het slagveld. De dode burgers en vooral de manier waarop dat gegaan moet zijn. Oorlog brengt niet het mooiste in de mens boven, vooral als deze aan de verliezende hand is of men gewoon een moraal van niks heeft. Ik weet niet wat ik erger moet vinden. De doden van een luchtaanval of de slachtoffers van een rondtrekkende meute Russische beesten. Zelfs als het verhaal maar voor de helft op waarheid berust. Oog om oog, tand om tand zal steeds moeilijker worden om te vermijden.

 Morgen weer een betere dag. Moeilijk voorstelbaar met de sneeuw die er nu valt, maar laten we hopen. Dinsdag en woensdag ws weer buiten. Dan zien we hoe het verder gaat. Er zou het een en ander gepoot kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten