dinsdag 19 april 2022

Oorlog-23

 Het eindspel is begonnen? Wat ik nou niet snap is waarom Rusland die delen van Oekraïne binnenvalt die sowieso al zo goed als onafhankelijk èn Russisch gezind waren waren? Zijn ze er niet pro-Russisch genoeg of willen/wilden ze ook onafhankelijk van Rusland blijven? Iets voor de geschiedkundigen over een paar decennia.

 Maar de Russische wals is dus aan het rollen. Gelijk een dorp/stad platgebombardeerd en dat noemen ze dan veroveren. Ik bedacht me gisteren, dat ik weleens van beide zijden zou willen zien waartoe ze zich bereid verklaarden afhankelijk van de voorwaarden. Dat van Russische zijde weinig aanbod en veel voorwaarden waren, is bekend. Van Oekraïnse zijde is dat een stuk minder het geval. Is er een constructief aanbod geweest, want ze hebben er ff helemaal geen zin meer in, of was het aanbod van Oekraïne net zo karig als dat van Russische zijde? Meer dan een paar vluchtroutes, die dan ook nog beschoten werden, hebben de onderhandelingen niet opgeleverd.

 Gaat dit deel van de 'speciale operatie' wel lukken? Het schijnt mn met 9 mei aanstaande te maken te hebben, als met groot wapenvertoon het einde van de IIe WO wordt gevierd. Op die dag had Putin natuurlijk de Oekraïne als hernieuwd onderdeel van het 'grote' Russische rijk willen presenteren. Die illusie heeft hij al moeten laten varen. Dan de Donbas maar? Weet niet. Dat gaat nog een zware dobber worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten