zondag 10 april 2022

Spannend!

 Net voor het weekeinde sensatie in Coves. De mensen op straat en achter de vensters. Langs scheurende brandweerauto's incl een SMURD-ambulance. Voor ons aan de overkant en dan een stevig eind heuvelop stond een aardige lap grond in lichterlaaie. Geen ongewoon verschijnsel, waar tegen dit jaar voor het eerst regels cq verboden golden ivm het milieu ..... Hier liep het, wat zelden gebeurt, aardig uit de hand. Koren op de molen van het gemeentehuis.

 Het betreft mn het afbranden van de velden waarop mais heeft gestaan, bermen en zoals die dag het geval was braakliggende terreinen, die na één of meerdere jaren weer in gebruik worden genomen. Dit veld moet al een paar jaar in onbruik zijn geweest, waardoor er meer op groeide, en dus branden kon, dan gras alleen. Dat icm een stevig wind èn de nabijheid van een vlek bos. Het liep uiteindelijk met een sisser af.
 
 Of dat ook voor de eigenaar het geval is geweest, daar liepen de meningen over uiteen en was aanleiding tot felle discussie op straat. Oa door mensen die van de politie een schriftelijke waarschuwing hadden gekregen omdat ze 'betrapt' waren bij het schoonbranden van hun veld(en) en nu veronderstelden dat deze ws door 'niemand' was aangestoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten