dinsdag 26 februari 2013

Kl*te

 Daar zit ik inmiddels alweer 5 kwartier te wachten op het verschijnen van Jut & Jul. Op de een of andere manier verlies ik in deze periode van het jaar mijn overwicht. De honden zijn drukker dan normaal en dat is met alle wildbewegingen verklaarbaar. Waar ik echter anders best eens een keertje mag aarzelen of hun zelfs kan laten gaan, zit dat er nu dus niet in. Iedere gelegenheid, en helaas zijn die volstrekt onvoorspelbaar, grijpen ze ten volle aan en peren 'm!

 Zo ook vanavond weer. Ik ben het meer bijna driekwart rond, sta een beetje naar het spel van het licht in het water te kijken en ineens spurten de honden van ver voor me uit retour langs me heen. Flank aan flank in een voor mij onverklaarbare drift. Ik doe nog een poging ze verbaal te corrigeren, maar zie dat de woorden hen niet meer raken. Foetsch!

 Zo snel als ze anders weer 'acte de presence' geven zo compleet geen enkel gehoor is d'r bij acties als deze. Weg, verdwenen, afwachten. Wat wordt het deze keer? Boos zijn? Lachen? Met spoed naar de dierenarts? Straks zal ik het weten.

1 opmerking: