zondag 17 februari 2013

Afscheid

 Wanneer laat je iemand gaan?? Wanneer accepteer je iemands dood, als die persoon tussen vertrek en aankomst is blijven hangen? Wat had ik gedaan als Yoland bij de re-animatie was 'terug gehaald', maar aansluitend op geen enkele fysieke stimulans had gereageerd?

 Ik denk, dat hier de knoop door de zorgverzekering was doorgekapt. Maar indien niet, indien ik zelf die beslissing had moeten nemen ..... Ik ben blij, dat ik niet in Mabel's schoenen sta. Haar eigen mening, de publieke opinie, de familie, mogelijke belangen...en last but not least die ellendige hoop.

 Misschien heeft het haar geholpen bij het idee van afscheid moeten nemen, ik kan me daar een hoop bij voorstellen, zolang het maar geen valse hoop creëert. Het zal je maar zo onaangekondigd overkomen. Een zoen na het ontbijt, een aai over de wang, het advies voorzichtig te zijn en vervolgens diezelfde persoon terugzien als volstrekt intakt wezen, maar zonder enige reactie, laat staan herkenning. Je zou d'r stante pede van doordraaien.

 Ik hoop dat Mabel haar wereld heeft kunnen herschikken en Friso nu kan laten gaan. Illusies moet je niet langer in stand houden, dan ze van nut zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten