zondag 10 februari 2013

Achteraf

Vandaag heb ik me toch heerlijk ...... ja, wat? Ik ga dat allemaal lekker niet vertellen! Het was geen verkeerde dag, dat moet genoeg zijn. Het glaasje rode wijn is er niet van gekomen, het is bij rosé gebleven en die fles was aan het eind van de middag ineens leeg. Aan mijn kant voelde het bepaald niet zo vol als de fles leeg zag, maar soms moet je feiten gewoon accepteren.

 De kachels opgestookt, eendenpoten in hun vet gaar laten sudderen en kippensoep getrokken. Ja, het is kippensoep, hoewel er niet meer dan één kip in zat en niet eens een soepkip. Zie tegenwoordig maar eens een soepkip te vinden. Alles wat in de schappen ligt, heeft nauwelijks geleefd en geen vet op de ribben. Wat je moet hebben is zo'n kip, die d'r geen ei meer uitkrijgt en minimaal 24 uur tegen de kook aan moet liggen omdat je anders kauwgum in je mond hebt ipv van gaar kippe(n)vlees. Deze viel al naar nauwelijks 3 uur uiteen in de samenstellende delen. De groente, die mee gegaan was in de pan, zag minder doorgekookt uit dan dat kuiken, wat ze kip durven te noemen. Morgen zien hoe dat uitpakt in het pasteitje.

 De avond verder opgevuld met oude kranten en warme citroen. De voetjes voor de kachel in de kamer, katten op de benen en honden op de bank. Een huiselijk tafereeltje van bijna verloren weerga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten