zaterdag 9 februari 2013

Vraagje

 Wat ga ik doen vandaag? Poetsen? Naar buiten kijken? Pino verder uitbouwen of een nieuw verhaaltje verzinnen? De kerstboom opruimen is ook nog steeds een optie... Het kind in een snoepwinkel met een keuzeprobleem en dat met een klein maar o zo belangrijk verschilletje. Waar de ene, wil, mag maar niet kan, daar mag en kan de ander maar wil niet. Ik wil geen snoep, ik wil weg uit de 'stomme' winkel. Zou een partijtje stampvoeten helpen? Misschien is adem ophouden nog een idee, hoewel ik het kinderlijke geloof in dat middel ben verloren.

 Het is weekend, vrije tijd dus. Maar tijd met een knagend gevoel. Van wat ik me deze week had voorgenomen, is niet zo bijster veel terecht gekomen. Het is niet, dat ik niks gedaan heb, ook niet dat het meer had kunnen zijn, want meer kan altijd, maar gewoon niet wat makkelijk had gekund. Moet ik dat dan vandaag inhalen of is het net beter om dat niet te doen. Is het instand houden of beter gezegd: tot stand brengen van het gewenste ritme van belang of de uitvoering van de mezelf opgelegde opdrachten?

 Vragen, vragen, vragen. Vragen waar ik me niet speciaal mee bezig ga houden, omdat ik daar al permanent energie aan verspil. Ik begin gewoon en zie wel waar ik vanavond over ga zitten peinzen of nagenieten bij het glaasje rode wijn voor het gezellig knetterend houtvuur in de kachel met panorama-ruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten